diumenge, 31 de juliol del 2016

Leite de onça {un còctel del Brasil}


Aquesta setmana Rio de Janeiro serà una ciutat mediàtica. Se'n parlarà molt: comencen els Jocs Olímpics del 2016 i que enguany es fan allí. Nosaltres no hi serem, però farem un còctel que al meu pare li agradava molt: leite de onça.

dimarts, 26 de juliol del 2016

Pastís amb crosta de formatge parmesà {i sardines}


A casa som d'aprofitar-ho tot. No es llença res. I com que mengem amb productes de temporada i ara tenim les albergínies, els pebrots, els tomàquets i les cebes de l'hort a cor què vols, és l'hora de fer escalivada i de la manera més bona: a foc viu. Quan en fem sempre acaba sobrant una mica i avui l'aprofitem com a farciment d'un pastís amb crosta de formatge. A més hi podeu afegir tot allò que us agradi més.

divendres, 22 de juliol del 2016

Una bruixa bona {ens porta un Tortell de Tarragona}


Oh, l'estiu és l'estiu. Fa calor i no tenim massa temps per a cuinar i tampoc ganes de fer-ho. I no passa res: una bona amanida de tomàquet amb ceba i olives amanida amb un bon oli d'oliva resulta superba. I què em dieu d'una ensaladilla russa feta abans de marxar a la platja i que trobem al frigorífic  en arribar. O un pollastre a l'ast fet amb llenya. I tot acompanyat d'un vi blanc o rosat, no cal massa cosa més.

dilluns, 11 de juliol del 2016

Vinagreta {amb poma i vinagre de poma}


I a l'estiu poques complicacions a la cuina. Qualitat i senzillesa predomina. Un cop més la qüestió serà passar poc temps cuinat però posant imaginació. I així ho hem fet: una vinagreta gustosa que ens donarà varietat a l'hora d'amanir les verdures.