dilluns, 27 d’abril del 2015

Una amanida de primavera {amb flors i colors}


Com d'agradable és tenir flors i plantes al voltant. En realitat, per a mi, és una necessitat mirar l'hort, el cel, la natura.  Heu menjat flors de taronger? Són comestibles com les malves, les violetes, les borratges i d'altres. Donen un gust especial i fresc. Les amanides són un plat d'imaginació: s'hi pot posar tot allò que ens vingui de gust i que més ens agradi. I ara a la primavera guarnir-les amb flors és una bona opció.

dilluns, 20 d’abril del 2015

Bunyols de borratja {Borago officinalis}


La dita que tot va quedar en aigua de borratges sembla significar que va quedar en res allò que volíem o preteníem. Però això no s'ha complert avui a la nostra cuina, perquè sí que d'alguna manera hem aconseguit uns bunyols que per ser la primera vegada que els fèiem ens han agradat força. La natura al plat i al paladar d'una manera plaent. Sortir al camp no té preu i la natura et paga amb escreix que la visitis. Paisatges, fauna i flora al natural ens mostren allò que de vegades només es veu en llibres, televisió i ordinador. Només cal que ens calcem bé, obrim els ulls i caminem, res més.

dilluns, 13 d’abril del 2015

La Violeta, les mandonguilles i les peònies


Diuen que les mandonguilles, o pilotetes com en diem a casa, estan de moda. Nosaltres ho volem celebrar perquè és una menja que agrada a tothom. Fa uns dies ens vam reunir fills i néts i ens agrada fer un vermutillo com cal abans de dinar. Els petits mengen moltes patates i olives i perden la gana. Vaig pensar a fer-ne unes de petites que els agrada molt i si després no mengen tant no passa res. La Violeta em va ajudar a preparar-les. Sempre les faig amb llonganissa, com la meva mare, així que aprofito una de molt bona de Graus (Osca) que l'Esperanza, una companya de feina, em va portar del seu bonic poble.

dimarts, 7 d’abril del 2015

Bouquet garni {primera lluna plena de primavera}


Hi ha coses que les aprens per tradició familiar i et queden per sempre. Entre elles està la d'anar a collir farigola entrada la primavera. Els meus pares sempre hi anaven i ara jo hi vaig amb la Violeta. Els cicles lunars ens influencien en molts aspectes de la nostra vida i sembla que la farigola collida en la primera lluna plena de la primavera fa que mantingui les seves flors i les propietats medicinals la resta de l'any.