dilluns, 23 de juny del 2014

Truita amb suc {anem a Ulldemolins}


Ulldemolins és a la comarca del Priorat, un bonic poble on cada segon diumenge de març se celebra la Festa de la truita amb suc. Un plat emblemàtic de la contrada i que ben segur us agradarà. Prepareu per a acompanyar un bon pa i escolliu un vi de la zona que n'hi ha molts i molt bons. Nosaltres fem una truita de fesols i espinacs (podeu fer la que més us agradi: carabassó, patates, ...) per a quatre persones amb gana o vuit que només vulguin fer un tast.

dimecres, 18 de juny del 2014

Pizza tartiflette {sempre ens ve de gust}


La pizza també és un pa. Es fa amb farina, aigua i llevat com normalment fem els pans. Així que a la proposta d'aquest mes us en fem una amb tartiflette: plat francès que utilitza patates cuites, cebes, xampinyons, formatge reblochon, nata, pebre i bacó fumat.

dimarts, 10 de juny del 2014

Hamburguesa de tonyina {i ortigues de mar}


Anar al mercat sense una idea preconcebuda de compra et fa passejar i mirar, que és tot un plaer. Improvisació i gustos s'uneixen per a complaure el paladar de la millor manera possible. I si mentre mires les parades tan ben posades descobreixes alguna cosa que no has tastat mai, cal aturar-s'hi, preguntar i comprar. Fa uns dies vàrem descobrir unes hamburgueses ja preparades i al cistell que van caure. I unes ortigues també, que feia dies que en volíem. Ara que comença a venir de gust estar a la fresca, un sopar exquisit i senzill.

dijous, 5 de juny del 2014

Fesols amb cloïsses {oh, el mar!}


A casa consumim llegums a dojo. Ens agraden i com a mínim en fem un parell de cops a la setmana. Quan vàrem fer la Trobada de bloggers a Tarragona va venir en Josep de Menja de bacallà, que em va portar uns fesols de Tordera (Maresme) que es diuen Genoll de Crist i uns altres Or i plata, a qual més bo. Farem els primers amb unes cloïsses que ens agraden força.

dilluns, 2 de juny del 2014

Arròs amb licor d'arròs {i cireres bullides}


Tenim arròs a casa? Sí, doncs farem unes postres per als adults de casa. Estaran fetes en un tres i no res. I amb cireres, que esperem amb delit tot l'any. Les nostres, comprades al mercat, són de Bràfim (Alt Camp). Encara hem de collir les de casa.